lade skolan på hyllan och söp en hel helg

Ny vecka, ny praktikplats, nya äventyr..

Kom hem för ett tag sedan från första dagen på den nya praktikplatsen, skall infinna mig på huddinge iva i 3 v. mycket fin iva avd, har nog inte sett så fin iva avd före... alla pat har 25 m2 per plats... ny fräsch apparatur... härligt luftiga saler, men ack så trågt och mysigt vi endå har det på niva. Men jag tror verkligen att jag kommer att få en bra plcering där, hade mest introduktion idag... har lite presationsångest men som sagt även dom bästa är inte fullärda.. får försöka printa in det i mitt huvud och inte ställa så stora krav på mig.

Helgen; den har vart super, är numera kvinna... har firat den med goda middagar, mycket fylla, VINST I RISK, djurgården- hmmm (minns inte vem dom spelade mot, vi skyller på mickes mammas systers gubbe som försökte fylla mig med alkohol) i globen, hemmafest, ätit indiskt, fått en italienresa, presentkort på live it, och en otroligt fin vinkaraff, mängder av vin och skumppa flaskor, choko, örhängen, nagellack och matchande trosor. Nästan kört över Tom, städat inför alla gäster x2 och inte över huvudtaget öppnat skolböckerna.

Annat nytt: färgat och klippt mig, får fortfarande en chock när jag tittar mig i spegeln och upptäcker den halvröda färgen.



Nu har vi skakat hand!

Planen är att 27.12 --> 17.1 så befinner vi oss i malaysia och singapore, vi bestämde oss för det igår kväll. Vad gött det känns, äntligen har gubben börjat engagera sig. 
Nu är det bara att börja spana på billiga flyg och spara lite koosing.



Kati Eriksson

Idag har jag:
- Inlett skinnjackesäsongen fast jag måste erkänna att det va lite kallt
- Fikat och kramats med Lena
- Fixat laxpasta
- Duschat
- nekat samtal från radiotjänst
- Hämtat min nattbeställning från ginza
- väntat och väntat och väntat till gubben skall komma hem
- skrattat ihjäl mig efter att min lärare i flum flum kati eriksson arbetet skickade ett mail och frågade om hon får använda mitt arbete till andra studenter... tack syh tack för att ni allafall har lärt mig att flumma
- skrivit in adresser på andra österbottningar som bor i stan


så med andra ord har jag inte gjort mycket denna underbara tisdag!



kvalitetsdag

Har haft en underbar dag på stan med världens bästa Lena...

Började dagen med största kaffen vi hittade, satt och skvaller i ngr timmar, gick vidare och handlade glödlampor, vitaminpiller, bokade brudtärneklänning i grönt och shoppade mera berocca. På tal om Lena så är hon livsfarlig i trafiken, hon är en sådan som tror att gångtrafikanter äger stan... jag försökte skrämma upp henne och säga att sådana som du hamnar till sist i en säng hos mig, jag tror att herr går man gubben är osynlig för sådana som Lena.


Vi storsade vidare, omkring i det soliga marsvädret och stannade utanför thaimassage... intressant sa jag, ska vi? Lena var mera tveksam, äh vi går in... vi fick plats båda två i samma rum, lena låg på en madrass och jag på ett massagebord och så kom våra kineser/thailändskor in... mycket skööönt... efter ett tag hörde jag snarkningar från madrassen kunde knappt hålla mig från skratt så jag låg och småfnissade en stund.
Efter massagen försökte de få oss att göra ansiktsbehandlig, vi avböjde efter att lena undrade vilka produkter som användes, hon drog in oss i ett rum och visade stolt, här har vi en stor burk/tub av kroppslotion, massage oljor ja d va väl de.. och jag stod och viskade, Lena släpp bomben, släpp bomben... och så äntligen sa hon det jag ville att hon skulle säga -jag var så nyfiken eftersom jag själv är hudterapeut.

Efter massagen satt drack vin och åt oliver, vitlöksbröd, linssoppa mycket bra, mycket bra.

Och nu kom jag precis hem från ett möte på östermalm, jag har nämligen blivit invald i österbottniska föreningen i stockholm.

Någon som har bra tips på jävulskap till irriterande jobbarkompisar?

Det är dyrt att jobba natt och ha lite att göra, på internet finns det så många bra sidor som kostar mycket.. inatt har jag varit på bok och film beställningshumör. Jag tycker att det levereras hem paket titt som tätt, ibland känner jag till och med att jag smyghämtar paket eftersom min käreste tycker att jag har gott och väl med kläder som ligger precis över allt. Och varje gång säger jag men jag skickar ju tillbaka allt som inte passar eller jag tycker om det är ju därför det är så stora paket, det bästa är ju att varje gång passar nästan allt :)

snart har sista natten för denna vecka lidigt mot sitt slut... skönt... imorgon skall jag ha myssöndag med film och kramar.

Jag tycker att det är lustigt med människor som har jobbat 100 år på samma ställe, hur viktig rutinen är för dom, jag hoppas innerligt att jag aldrig kommer att bli en sådan som tittar på klockan hur länge andra är på rast, som håller på att gå i taket när man tar morgon proverna 10 minuter för sent, skall äta exakt på samma tidpunkt varje natt trots att man jobbar på iva och alla nätter ser olika ut, det är också väääldigt viktigt att ssk och ssk äter tillsammans och usk + usk äter tillsammans, vilken katastrof det skulle vara om en sjuksköterska och en undersköterska måste äta på samma gång. I natt jobbar jag med precis just en sådan, och finns det något som är så roligt som att sätta käppar i hjulen, hehe... för tillfället vill hon inte prata med mig..eftersom jag har gjort allt som stod i min makt för att bryta på ALLA ingrodda rutiner och vanor som hon har :) Något måste jag ju göra när det är så lungt på jobbet att man håller på att gå i bitar. Och en sak till fan vad roligt det är att jävlas med människor... ibland känner jag mig lite sadistisk.

Nästa vecka skall jag ha linda vecka, plugga så lite som möjligt och istället unna mig massage, massor av träning och frissera kaluffsen.

Sov så gott mina sköna!



















livsfara

Det är livsfarligt att plugga, skrev tentorna och hade ett seminarium i torsdast. Och för att klara dom var man tvungen att plugga flera dygn och veckor i streck vilket har gett resultat... min rygg är inte att leka med, har knutor längs hela ryggraden, aj aj aj borde nog uppsöka en massör tror jag bestämt.

livet som student och fast anställd har resulterat i att:
- dethär e 7:e helgen på rad som jag jobbar helg
- jag frågar frågor som tex. vad är alkohol? Har ni läst dendär nya Iva boken?
- Jag ägnar mer tid med critical care nursing än jag gör med min sambo.
- Vänner e bra att ha men jag vet knappt vem dom är
- Jag vill jag vill jag vill, nä tyvärr jag kan inte jag måste plugga eller jobba


På nästa lönesamtal skall jag ha en stor löneökning, för ger denna utbildning inget resultat så säger jag upp mig!

Jag vill ha sommarlov så att jag BARA behöver sommarjobba!

instuderingsfrågor, check!

Nu har jag och Mia i 6 h svarat på 126 st instuderingsfrågor i farmakologi
Resultat: kan typ 10 av dom utantill
Mål: kunna dom till torsdag

"Droperidol är ett neuroleptikum som tillhör butyrofenongruppen. Droperidol blockerar dopamin- och alfa1-receptorer men har ingen affinitet till histamin- eller kolinerga receptorer. Substansen har antiemetisk effekt och sedativ effekt med bibehållna reflexer. Droperidol potentierar analgetika och barbiturater. Den alfaadrenerga blockaden reducerar adrenalinets pressoreffekt, vilket leder till blodtrycksfall, minskat perifert kärlmotstånd och eventuellt minskat pulmonellt arteriellt tryck, speciellt om detta är abnormt högt. Droperidol kan också minska förekomsten av adrenalinutlöst arytmi."



Lycka till Nymark!


hoppas att gud hörde min bön

Vilket otroligt soligt väder vi har i stockholm idag... jag tror att det håller på att bli vår, snart iallafall :) Har beställt solken och 10 + grader till min födelsedag, bad till gud igår innan jag gick och la mig.

Avundsjuk är jag på bästaste mion och antti som får semestera i ett coolt Dubai i en veckas tid, jag vill också flyga till värmen.
Har haft en paus i resletandet nu, är fortfarande inne på malaysia och singapore nästa år, önskar bara att min käreste skulle orka engagera sig lite.

Klapp på axeln: Har precis skickat in ett skolarbete så nu sätter jag skolan på hyllan fram till imorgon... ikväll skall jag dricka rödvin som jag aldrig har druckit det förr, spela spel utan att bli dålig förlorare och somna gott med rödfärgade tänder och läppar. 

jag önskar eder alla en strålande lördag kväll!


livets prövning

igår var vi och hälsade på mickes mormor och morfar. Mickes mormor och morfar tycker om sötsaker.. så hela förrådet med godsaker dukades fram... och i gamlas ögon är sötstrejkt ngt helt opassande.

Jag bad så mycket om ursäkt för min vadslagning men måste tyvärr avböja alla delikatesser som låg på fatet.

Sugen och dräglande satt jag där lyssnade och teg när alla satt godsakerna till sin mun, bråkade och retade, mmmade till extra när jag satt och smuttade på min kopp kaffe med en skvätt mjölk i, tog en snus i hopp om att det skulle smaka lite bättre.

Men, jag klarade det men jag rekomenderar INGEN att göra samma sak!

Gallup: Vilket ljud är det mest irriterande ljud som finns???

Äntligen är sista natten på jobbet för denhär gången gjord... hatar att vaka av, är på så hiskeligt dåligt humör. Natten som va var en sådan natt så man vet att man lever, inte för att den var jobbig eller jag hade mycket att göra, utan bara för att datex pep, respen rep KONSTANT hela natten hög temp, hög tidalvolym, högt BT, takykard, hög tidalvolym, högt luftvägstryck, högt bt igen, takycard, apné, högt bt, takycard... ni som inte vet hur det ljudet låter så kan ni jämföra dem med att höra glassbilens irriterande tjut 10h i sträck!!! När klockan slog 7 fraggades det nästan ur munnen när det pep till för sista gången och jag skulle gå och rapportera till nästa sköterska...

Glömt att berätta gällande beach 2010, Lena och jag har slagit vad, det kostar 1000kr för den som äter godis eller bullar när det inte är godisdag... igår hade jag världens habia efter godis, nästan panikartat.. ringde för säkerhets skull och kollade upp grejen, den stora frågan igår va är det okej att ta ngr läkereol? Fick svar -ja, köpte en ask och åkte glad i hågen till jobbet. Nu har vi varit duktiga i 1 hel vecka... inget att hoppa upp och tjoa för, vadet slutar inte förrän 1.6. Substitut denna vecka har vart: torkad frukt, osaltande nötter och kärlek! 
 
Dagens dilemma är, vilken dag är min godisdag?

Tror att dethär är första gången som jag inte längtar till att det skall bli helg, har min stora tent nästa torsdag, jag är nervös, har hamnat i en djup grop där känslan är - jag kan ingenting, hur i helvetet kunde min chef ge mig anställning på intensiven???


Motivation Noll: för min egen skull vill jag få gjort en del idag, känner jag mig själv rätt sitter jag fortfarande här i morgonrock och tofflor när älskling kommer hem från jobbet kl. 17.

RSS 2.0