Dagen D

Imorgon är dagen D här när Bosse är beräknad att komma ut. Men känner jag detta kryp rätt kommer han nog att hålla i sig tills den dagen vi blir igångsatt.
Inga känningar, inga tecken, ingenting förutom vätska på fel ställen, alltså i händer och fötter.

För tillfället kanske jag bör packa min BB väska, nu ligger allt huller om buller i Bosses vagn, allt från vetekudde till mjukisdress.


Mumin

Jag har nog världens bästa vänner!!!

Bosse har fått sin första mumin grej och jag har fått choko, chokon är dock slut redan och jag är lite illamående, den som spar hon har existerar inte längre :)



TUSEN tack bästaste Titti.

känner behov av att konsumera!

Dock är behovet av att konsumera inte riktigt lägligt, lever för tillfället på en graviditetespenning på 13000 kr i månaden, och rikare kommer jag absolut inte att bli sedan när föräldrapenningen träder i kraft.

Igår var jag och fikade med Tobias på NK, vi gick ner till heminredningen efter fikat och strosade runt, jag runt le creuset hyllan och Tobias på skärbrädor med halkskydd. Han är prylbög så att det skriker om det.

Svar nej jag skulle aldrig betala 300 spänn för två skärbrädor i plast med halkskydd, mina 2 för 10 spänn från ikea dugen alldeles utmärkt. Jag erkände också både för honom och mig själv att jag är väldigt dålig på skärbrädor, ibland glömmer jag vilken skärbräda som var kycklingbrädan och ngn lökbräda har aldrig funnits i vårt hem.

Försöker intala mig själv att nu när jag skall bli mamma och göra söndagsstekar så behöver jag verkligen en gryta för 1500-2000kr kanske i lila eller grönt. Eller egentligen i vilken färg som, alla e snygga att dö för. När jag endå är på gång skulle det vara roligt med små gjutjärnsformar oxå... kanske 4-6 st ifall vi har bjudning nångång, dessa får gärna vara i olika färger.


Bilder tagna från www.royaldesign.se


sprucken

jag är en spucken människa.. mina hälar ser ut som stryk och gör ont... igår köpte jag Scholl för spruckna hälar, 1 vecka 2 ggr om dagen och du har mjuka återställda hälar. Det är vad dom lovar iallafall. Jag tackar jag tackar om det fungerar!

Sprucken magen, har hört rykten om 2 krämer... Johanna http://johannaslillavita.blogg.se/2012/february/bio-oil.html håller på att prova ena och den andra kommer jag såklart inte på vad den heter... dyr va den iallafall och från Kicks :)


39 fulla veckor

Barnmorske dag.
Egentligen inget nytt allt ser bra ut, magen växer sf 36 nu och bebbes hjärtljud låg runt 130.
Fick ett nytt datum om inte lillskrutt kommer innan så skall vi dit igen 29:e och besök på sös 2.3. Men vi hoppas på att Bosse kommer på eget bevåg före det.

Skall be min käreste ta en bild av huset ikväll!

Minns ni myrorna?

Såg en bild bakom rise krispies paketet på chokladmyror, bilden tog mig direkt till barndomen. Hade dock helt glömt bort dom smaskigt goda chokladmyrorna som man slängde ihop när man var godissugen.

Sagt och gjort!



100g kokosfett
2dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vanlijsocker
7dl rise krispies




38+5, 9 dagar kvar!!!

Idag är mitt humör betydligt bättre, grät en skvätt igår och beklagade mig över hur tråkit allt kändest just då. Så nu, idag är jag en ny glad människa och har betydligt mer energi.

Kanske var jag i behov av en tycka synd om mig själv dag men massor av lathet och sömn.

Har fortfarande inte fått svar på gallsyra och bilirubinprovet, men hör dom inte av sig förmodar jag att allt ser bra ut? Får väl svaret när jag träffar barnmorskan på torsdag istället.

Dagen började super men en trevlig lunchdejt tillsammans med Fia och Anna, god lunch och god efterrätt.. eftersom jag var i jobbkrokarna så åkte jag till jobbet för att säga hej hej.. trevligt att se alla igen efter 2 månader, hade helt förträngt hur illa kaffet verkligen smakar :)

Nu tror jag minsann att jag skall börja packa BB väskan, så det blir resten av dagens projekt.

Ngt ni rekomenderar att jag inte glömmer hemma?

lat dag



smoothie, 4 avsnitt av true blood. Dock tog jag datorn från sängen till badrummet och såg sista avsnittet medans jag låg i plurret.
Jag har vart trött idag.

Förlovad

Vi slog till på vår 5 års dag. Det gick precis så som jag inte hade planerat det.

Från en romantisk fransk restaurang med tal och gå ner på knä till i bilen på centralbron och ja:et kom i rulltrappan upp från ica.

Men jag fick svaret jag ville ha och nu e jag förlovad med den bäste av dom alla!

2012 kommer att bli historiens bästa år, och det bästa är att året precis har börjat :)


Följ bloggen via bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3470658/virrpannna?claim=tc98h8kfkun">Följ min blogg med Bloglovin</a>

V. 38

38 fulla veckor, check!
5 år tillsammans med Micklas, check!
Graviditetsklåda, check!

Har tänkt ringa hela veckan om klådan på fötterna och händerna till barnmorskan men inte fått tummen ur röven, men idag fredag eftermiddag kommer jag på att nu skall jag ringa. Tror att sjukvårdspersonal har tendens att bagatalisera allt, så nu känner jag mig riktigt dum. Ville ju bara ha lite tips på vad man kan smörja och om jag kan ta antihistamin.

- Synd att det är fredag och labben har stängt, men jag bokar in dig på måndag morgon så får du åka in och ta gallsyra och bilirubin prover på fastande mage. OCH om det skulle bli värre så åker du in till Sös på en gång.

Okej förlåt! Bara för de så känns det som att det kliar över hela kroppen nu :)

Ikväll skall vi iallafall ut och fira att vi har hållt i hop i 5 år, det blir en romantisk fransk restaurang vid st: eriksplan. Ser verkligen frammemot kvällen.


inspirerad

Blev inspirerad av http://lillamys.blogg.se/ som gjode egen musli här om dagen.
Så nu har jag även en burk full av egengjord musli.
Ingredienserna blev: havregryn, linfrön, solrosfrön, pumpakärnor, hasselnötter och mandlar, smaksatte med honung, kanel och vanlij in i ugnen med lite vatten och olja.
Efteråt tillsatte jag torkade blåbär, tranbär och russin.
Nam nam



Från din mamma

På lördag morgon vaknade jag av att jag fick ett Whatsapp sms, på iphone dyker det upp en lite rutan där det står avsändare, och tycker man på skärmen så försvinner rutan och man kommer till meddelandet.

Denhär morgonen stog det "från din mamma"... öööhhh tänkte jag, men tänkte inte mycket mer på det... konstigt jag har ju ingen  i min telefonbok som heter min mamma. Tryckte på meddelandet och såg att det var en på jobbet som hade skickat meddelandet. skumt, skrev till honom och berättade hur konstigt det blev när jag fick sms ´t från honom... fick svar av honom och samma sak stog i displayen, från din mamma.

Jag börjar direkt felsöka, vad kan det bero på vill ju hitta en orsak. Berättar för Micke vad som har hänt och han förstod inte riktigt så jag ber jobbarkompisen skicka ett till så att micke skulle få se... och mycket riktigt dök det upp ett sms från din mamma...

Efter det börjar jag tänka att ja kanske det är så att min mamma vill att jag skall veta att hon är här hos oss nu när vi skall bli 3.

Eller så finns det en helt annan förklarning, men kommer inte på vad det skulle kunna vara.

tom på must

denhär dagen tog musten ur mig.
Jag är nog inte aå uthållig som jag var tidigare.

jag har tvättat, dammsugit och köpt och kokat mat.. ätit och slukat i mig fredagsgodis. Nu e jag slut som artist och funderar om jag skall lägga mig i badet med en bok? Eller skall jag lägga mig i sängen med datorn och kolla en film?

Vardagsrummet är ockuperat med tv spelande män, inte så intressant.


v 37 mage

Nu är det inte någon lite söt mage längre.. nu har jag en kabom kula med lite bristningar på.. som tur håller sig bristningarna sig rätt snälla...jag håller tummarna, att jag inte en morgon skall mötas av världskartan när jag tittar mig i spegeln.





Där uppe såg det ju ut som en bristningsbuske men det är nog bara jag som har kliat mig lite :) Dom sitter nertill :)


Nr 2 Hungerelden

i gårkväll läste jag ut del 2/3 av Eriksson och Axlander-Sundquist böcker, Hungerelden. Minst lika bra som bok nr 1, helt totalt skruvad och psykologiskt rubbad. Rekomenderar varmt.

Nu har jag bara ett problem och det är att klara av väntan till Maj när bok nr 3 släpps.
Köp, Köp, Köp! Men läs den inte när ni e ensamma hemma ;) 

Hungerelden
Bild tagen från www.adlibris.se

lilla vännen du skrämde mig!

besök hos barnmoskan idag kl 11.30
Kände mig lite nervös, trodde att jag eventuellt kunde ha lite högre blodsocker och blodtryck eftersom jag har varit så fruktansvärt törstig under den senaste tiden, en natt gick jag upp 3 ggr för att dricka och kissa..
men allt såg normalt ut. Hb 128
B.gluc 6,2
Blodtryck 110/60
Vikt mmm... + 20kg, jag är en tungviktare nuförtiden
Sf 35

Vi frågade lite om det är farligt med ett väldigt aktivt barn, om Bosse e stressad eller nått, men fick som svar att nej nej det är så nornalt så bättre sprattlig än lugn.


Sedan var det dags för att klämma och känna och lyssna på hjärtljud.

Låg fortfarande med huvudet neråt, inte fixerad han busade å på så det var svårt att veta vad som var vad...
hjärtljuden höll sig mellan 165-175... så Ulrika ville att jag skulle sätta mig i väntrummet i en halvtimme och så skulle vi kontrollera hjärtfrekvensen en gång till för att se om han hade lugnat sig.
Men nee, samma frekvens... då pratade hon om att hon ville att vi skulle åka till sös till specialisbarnmorskorna för att göra ctg eftersom han låg så högt i hjärtfrek. okej.. dom har nu lunchstängt så vi får vänta till 1.
Så då satt vi ytterligare en timme och väntade och jag försökte få lillen att sova :)

Kom in och kon ringde men fick inget svar, sa sedan men vi kollar ytterligare en gång om det är lugnare nu... och äntligen hade han lugnat ner sig och låg runt 130-135. Puh!

Så det är nog bara så att vi har en VÄLDIGT livlig krabat... Böke Comstedt kanske namnet blir?


TENS

jag fick hem min TENS apparat idag, det skall bli mig ett sant nöje att testa den, är i smärtlindringsgruppen på jobbet och har kommit i kontakt med TENS förut inom jobbet, härligt med även icke farmakologisk smärtlindring, så vi får se om det funkar :) 

Ngn som har erfarenheter av TENS i samband med förlossning?
Jag beställde min från www.holorgon.se , eller hyrde den rättare sagt.

LadyTens
(Bild tagen från holorgon)


Gösta = Bosse

Idag e jag på mycket bättre humör. :)
Har kommit fram till att vårt kommande barn är som Gösta (katten i vörå) jag tror att bebbe njute roch myser, för ibland känns det som att han står och trampar och spänner upp sig och fortsätter sedan att trampa. Precis så var öven Gösta, när han myste stog han i famnen och trampade och trampade och trampade. På en gång blir alla Bosses rörelser mycke mer gulliga :)



Igår var det förberedande träff inför förlossningen på Sös, den var bra.. det känns bra att vi nu har fått lite mer info om sjukhuset och förlossningen, var dörren är var ringklockan är m.m (dock var dörren och ringklockan endast bilder, de har fått ifrån rundvarndringen på förlossningsavd) men det räckte, Micke känner sig säkrare och jag känner mig säkrare. Dock kan jag mycket väl om jag får tillfälle att välja hoppa över förlossningen och gå direkt till BB.

Mickes mamma kom över i morse och begrundande vagnen, hon hade även med sig Mickes åkpåse (över 30 år gammal) men den passade alldeles utmärkt i vagnen, en fin åkpåse med mycket ludd, i den kommer nog inte krypet att frysa.



Paketet från form och färg kom även igår, tror det var d som muntrade upp mig ;) så mjukt mysigt och fint... älskar verkligen moln formen.



Och sist men inte minst das skötväska ;)



Måste även ge + poäng till H&M, det finns nog inte många butiker som H&M... byxproblemen, Lena gav mig tips igår att försöka åka in till H&M och reklamera jeansen, för de har jag inte haft många veckor, tror jag köpte dom före jul... åkte in, inget kvitto hadde jag.. inga problem har du 1 krona så får du tillbaka 400. Tack och Bock, ni e verkligen BÄST!

Dagen till ära onsdag och allt blir det ärtsoppa och vofflor... jag e riktigt wild and crazy idag :)


RSS 2.0