jag är så huslig ibland att jag nästan blir rörd

Fick en kasse hemplockade stuvsta äpplen av Mickes mamma och nu simsalabim har jag  hemkokad äppelmos i byttor bara att svalna av sedan är de redo för frysen.

Snart projekt fisksoppa med saffran + aioli till.


helg igen

Dock inte ledig, inatt och imorgon natt kommer jag att tillbringa på Niva. Andra helgplaner, mmm... lägenhetsvisning på söndag, dock är det tyvärr inte jag och Micke som skall köpa utan Foppa och Lena har hittas ALLAS drömlägenhet, jag vill oxå ha :)
Annars är det ganska dött på helgplaner, sova dagtid och vara vaken nattentid.

Nu skall jag iallafall försöka skriva ett eller två inlägg i veckans sprudlande intressanta diskussion.

Ha en underbar helg käre vänner!


zumba

Har för första och sista ggn varit på zumba ikväll, eller varit och varit efter 5 min kände jag mig som en klädhängare utan taktsinne så jag drog för mitt självförtroendes skull.

Dagens nya motto har Magnus Uggla så snäll skrivit enbart för mig: Jag dansar aldrig nykter!


märkliga fenomen

Är det inte konstigt.
Har haft föreläsning från 9-13 och under den tiden har min telefon gått på högvarv, flera missade samtal och många sms. Och när man kan svara och har tråkigt varför kan telefonen inte pipa stup i kvarten då?

Märkligt eller hur :)

Pilates...

är det ett skämt? Guuud så tråkigt pass det var, trodde iallafall att 1 lite svettdroppe skulle komma fram men ne-e... lena och jag var grymt besvikna när vi lämnade sats hungriga som vargar.

Dagens super duper kul är att jag och Lena har bokat resa till Milano i november, tjohoooo :) to-sö, gud så jag längtar, äntligen har man en resa att se frammemot, har inte rest sedan maj nu så det är på tiden.

Nu är det bara liute vila och sedan skall jag bege mig iväg till årsta på pidroturnering :)

för 12 h sedan

körde jag ett hårt benpass och redan nu har det blivit lite svårt att gå normalt. Vill inte veta hur mina ben kommer att känna sig imorgon bitti när jag stiger upp. Jäkla gym, men vi ses imorgon.
Motivationen kommer av att man ÄNTLIGEN börjar se resultat med måttbandet, länge tog det men kanske det börjar lossna nu :)

snart glasögonfri?

Nu har jag precis tagit ut tummen från röven och bokat tid för ögonundersökning inför ögonoperation. Är nervös trots att det bara är undersökning nu först, måndag 27.9 gäller det.

Äntligen slipper möjligtvis glasögonen om allt ser bra ut.

Premiären är förbi

Igår var det vinklubbs premiär, Fia och jag stod i köket och fixade och trixade hela dagen inför att våra gäster skulle dyka upp. Kvällen blev en succé och datum för nästa träff sker 23.10 hos Anna. Undras vad temat blir.



Middagen  var: stotad lax med sparris och linser sås av pesto och ruccola



mmmmm.... Som ni märker var temat för kvällen rosa.

Och kvällens gäster presenteras nu:

Anna, Mari och Hanna



Och hedersgästen och festtalare Fia inflygen från Finland

8 rosa flaskor vin + 1 flaska tequila rose senare var klockan halv 4 och lyckliga, mätta och trötta kom taxin och hämtade tjejerna.

datahacker, not!

jag förstår inte mycket av denna teknik.
jag har två problem för tillfället:

1. Jag vet inte hur jag skall få igång mobilsurfen. Att surfa via andra trådlösa nätverk går ypperligt men mitt "mobilinternet" eller vad det nu heter funkar inte. Vilken knapp skall jag trycka på?

2. Jag kommer mig inte in på papper.fi sidor, kan inte läsa ngn av era bloggar :( vilken knapp har jag tryckt på?

jag har en allergi

jag är väldigt allergiskt nästan så allergisk att det är nära att jag får en anafylaktisk chock.

Allergin utlöses av människor som är veliga och kvaliga och aldrig får bestämt ngt, man måste sitta och diskutera och diskutera, fast alla är eniga måste man fortsätta diskutera ytterligare lite för att va 100% säker. Att göra saker svårare än vad det är är dessa allergiutlösande människor BÄST på!

Och vet ni vad det mest ironiska är, jag har flyttat till velandet och kvalandets land. Det är därför jag snarast behöver få recept på adrenalin och kortison för att snabbt kunna häva anafylaktiska chocken när den kommer.


benvärk

Har benvörk ikväll precis som när man va liten och hade växtvärk. Kanske är det på bredden som jag växer :-)

gratis e gott

när allt kostar nufötiden massor av koosing så e det ju kul med saker man får gratis...
Läste om buzzador på nätet för ett tag sedan och nu fick jag mitt första erbjudande, 4 gratis filmer från lovefilm :)
https://www.lovefilm.se/newsignup.do?show=FILM09&sticky

Är ngn annan sugen på 4 gratisfilmer så är rabattkoden FILM09 , man kan alltid säga upp sig efteråt :)

händelserik dag

njaaa, d sku jag väl inte påstå att det har varit!

Sovit som en stock

Ibland har jag lite svårt att sova, kan ligga flera timmar och vrida och vända mig utan att komma till ro, gick in via en hälsokost affär för ngn vecka sedan och frågade om dom har ngt bra preparat för nattpigga, hem kom jag med en flaska passiflora. Jag tror att det är bra iallafall, efter att jag nästan har kräkts av hur illa det smakar har jag efter en stund slocknat som en stock. Är det psykologiskt eller fungerar det?


Det är så mycket som är psykologiskt här i livet så ibland vet man varken fram eller bak... hur kommer det sig att man orkar lyfta mycket tyngre vikter bara för att ngn står bakom och låtsas lyfta med?


Hemgjorda köttbullar

efter 12h sömn så e jag laddad för pluggande, nu ljög jag har knappt pluggat nått men jag har surfat desstu mer :)

Vet ni, ikväll jag skall få umgås med min underbara sambo som jag endast har sett i förbi farten dehär senaste veckorna. Och eftersom vi är så romantiska av oss så kommer middagen att bestå av hemgjorda köttbullar framför tv:n.





Mannen i mitt liv <3


nu e jag gladare

Nu kom jag precis hem från en givande kväll ute på stan, har suttit med en gammal jobbarkompis från brännskadan ute på en uteservering och druckit ngr öl. Härligt att se honom igen efter 2,5 år, det kändest som att tiden hade stått stilla. Eller jag har stått stilla och han har varit ute på äventyr, men men jag e nöjd med livet iallafall :)

Nu e det bara att borsta tänderna, tvätta ansiktet och börja bege sig till sängs så att jag orkar ta i tu med vetenskaplig metod i morgon.

Natinatt

vetenskaplig teori och metod kommer att bli min död

Började morgonen på gymmet tillsammans med Maria, vi tränade och slet tills vi ramlade omkull.. tungt pass men nu e mage+rygg+biceps tränade för idag. Det positiva e jag jag redan börjar märka att jag orkar tyngre tyngder... härligt kanske finns det hopp :)


Nä-ä jag kommer nog aldrig att bli magister... det är en sak som är säkert.. jag tror jag spyr på allt som heter artiklar och analyser. Fy sjutton!

Efter denna kurs skall jag kasta dig i bäcken jag lovar du kommer inte att bli långlivad!!!


äntligen

Min dator lever igen efter fest missöden... den har blivit påspillt x2 av ack så söta drycker, tangenterna sa ifrån trots finputs.. har letat och letat efter ett nytt tangentbord tills jag kom på att man kan kanske söka på reservdelar på  google. Nu är det nya tangetbordet hemma, fast skruvat och funkar som aldrig förr :)

Jag trodde att du skulle gå i graven :/

Diskutera, diskutera och analysera!

Nä-ä jag kommer aldrig att klara av denhär kursen som vi har börjat med nu, jag tror jag spyr, nu är det tänkt att jag skall sitta och analysera sönder vetenskapliga artiklar fram till November... Tror jag skall ta och stoppa upp nursing research långt upp i röven på ngn som jag inte tycker om!

3/3

snart e man inne på sista natten, borde väl börja tvätta upp mig och klä på mig ngr kläder om jag skall hinna till jobbet i tid.

Kom ihåg Linda att hämta ut boken från tempo imorgon!!!


trotsar

Jasg e i behov av ny telefon, och eftersom alla andra har köpt en Iphone så köpte jag idag en Samsung galaxy :)
På måndag får jag äntligen hämta ut min nya baby.


Lång att göra lista

omotiverad... planen var att jag idag skulle plugga in mig på kursen som påbörjades i tisdast. Hittills har jag snozat i 1,5 h, sett två avsnitt av hem till gården, ätit frulle och köpt fonder.
Jag har loggat in på pingpong och loggat ut, tagit upp alla artiklar som jag borde läsa och laggt undan dom igen.

Har ngn tips på motivationshöjande preparat?

hemma från sigtuna

Nu är man hemma igen, trött och slö efter en rolig seminariedag med jobbet. I tisdast åkte vi till sigtuna och hade föreälnsningar hela dagen på kvällen var det 3 rätters middag med vin och gottis tottis. Fest halva natten, slitna vaknade jag och Anna, gick till frukosten och därefter föreläsning hela dagen idag tills bussen tog oss hem igen.

Idag börjar AFF, för min del blir det ingen träning ikväll men desstu mer imorgon. Pratade dock med Lena som jobbar på båten hela veckan,  hon var ute på powerwalk på däck, grattis du knep 2 poäng :)

Nu har vi precis inmundat varma smörgåsar och soffan kallar...

RSS 2.0