löparskor

Var förra veckan och pratade med som på intersport vilka skor dom tror att jag behöver eftersom jag får så ont i vristerna och knäna när jag e ut och joggar.
- vad har du för skor nu då?
- (jag) dom e bra, dom är nästan oanvända, köpte dom när jag var 15-16 när jag fick för mig att jag skulle jogga så dom e rätt okej.
- men du, då e dom ju minst 10 år gamla, du vet väl att skor som e så gamla gör med onytta än nytta eftersom gummit torkar.
-nej det visste jag inte.

Så då fick jag springa på ett band och dom filmade för att se vad mitt ben problem va för nått, jag är inte plattfotad men när jag springer så tror jag att jag e det... inte konstigt att jag har ont.

Så idag, har jag vart till intersport igen, 1600kr e borta + att dom fick mig att gå på att springstrumpor är tidens bästa, men det låter ju bra jag tar 2 stycker... 140kr/styck.

Allvarligt, jag tror knappast att jag kommer att springa så mycket att det är värt 1800... det vore ju för bra för att vara sant. Men e man impulsiv och tror gott som sig själv ibland blir det dyrt.

Nu e det dags för lägenhetsvisning.

lång natt

studentfesten blev en lååångt fest, taxin tog oss hem halv 6 imorse. Har mått som man förtjänat efter att ha druckit "dagensgat " hela natten och sjungit fader abraham till rösten gav upp.
Det var en intelligent natt med mycket intriger, gråt, ringt 112, riggat upp filmkamera för att höra fyllesnacket om vems fru som är värst. Folk somnade lite här och där tills vi dom 5 musketörerna var kvar till det bittra slutet.

Idag har ett parti risk och tågspel blivit spelade, nu känner jag mig som en levande död och vill bara gå och lägga mig. Känns som att jag lever på övertid.

uppe med tuppen

eller min tupp gal först vid 9 tiden, det tycker jag e tupptid :)

Sitter här farmför datorn och snörvlar, väntar på att en klasskompis skall komma och plugga och sedan ikväll blir det studentfest ala Lundgren, dvs, en riktig brakfest.


Grattis Madde till studenten!

projektdag

har varit på jobbet hela dagen i civila kläder och jobbat med min smärtgrupp, försöker se över smärtmedducinerna, skriva pm om nedtrappning av läkemedel, och förhoppningsvis får våra patienter smärtfria. Har pratat med götlaborgare, lundrare, umeåbor, uppsalabor, lindköpingar ihopp om få lite mer tips och idéer.
Sedan var det möte med dagboksgruppen. Och sist men inte bäst: Pic nic och brännboll i hagaparken men jobbet.
Så med andra ord har jag haft en mycket mysig dag tillsammans men sveriges bästa Niva.


Söta Anna, ni minns Hon med det långa blonda håret på avdelningsfesten.


Kicki som tycker att glögg och gröna oliver e toppen som fyllekäk.


Kan man bli må mycket bättre? Tripp, solhatt och pokal.

Nu skall jag betala ett Thomas sabo armband som jag tydligen har budat hem på tradera.


Min man är en allt i allo man

Idag har min käreste färgat mitt hår.. han e duktig min man trots att han inte själv har ngt hår.
Bara ett minustecken får han.
- jag har färg i hela ansiktet, nacken och ner på axlarna.


Etiska utmaningar

Har faktiskt tittat ut genom fönstret både en och två gånger idag... min plan för dagen var att jag skulle åka in till söder och shoppa nya spring skor och sedan till liljeholmen och klippa håret ev. om ledig tid fanns.  Tills jag kom på jävlar den nya diskussionen på ping pong startas idag och avslutas på fredag.. så nu sitter jag här och filosoferar vad som är rätt och fel, ja eller nej, etik och livsdomsord rinner ner från mitt huvud till minga fingrar och blir till inlägg efter inlägg. Planen är att göra så många som möjligt så jag helt kan koppla bort ping pong restrerande del av veckan.

Temat för veckan: kommunikation, självbestämmanderätt och organdonation

regn, regn och åter regn

Vart tog solen vägen, den sken så fint hela förra veckan när jag jobbade konstant.

kl är halv 3 och jag sitter som en arbetslös med klänning, utan bh och värdens mysigaste tofflor, gör egentligen ingenting förutom surfar och dricker saft. Har tittat på hem till gården, spännande avsnitt skall ni veta.
Har tittat på materialet till min muntliga tent som jag borde gå igenom, ja endast tittat.

Det största jag har åstadkommit idag är: duschat och kokat blomkål och värmt färsbiffar i micron.

Jag är en lat människa som har världens grönaste snor i bihålorna!

Kärring

Hjälper rödvin mot halsont?
Jag har blivit kärring, jag e allergist mot drag, sitter jag med Ac en lite stund blir jag sjuk, sover jag med öppet fönster när det är lite svalt om nätterna, blir jag sjuk... kärringvarningstecken bara dunkar in.






Nu

Har jag precis hämtat hem "my precious", mitt alldeles eget tradera ropade Risk spel, med dom gamla reglerna men med lite modifierade gubbar :) Ngn som e sugen på lite krig?

Visdomsord

En 70årig man kom fram till mig på ett cafe för ca en vecka sedan och ja.
- Vet du vad dom sa till mig när jag var ung, för varje gång du svär så får man en svart prick i bröstet. Du tösa lilla kommer snart att va helt svart.

Jasså, svär jag verkligen så mycket? Fy Linda, Fy vilken dålig ovana!

Ny dag och nya möjligheter

Vaknade upp med fel fot, och det skyller jag på Micklas och hantverkaren... Micke för att han är en slacker och den pigga hantverkaren som alltid plingar på dörren när jag har det som skönast i sängen. Nåjaa... vaken e jag nu, rätt pigg efter att sovit halvkasst på soffan. Dricker som bäst en berocca och peppar mig inför morgonlänken.

Har ju inte haft ett jota att göra här om dagarna så då har jag ringt och trakasserat dom på jobbet om att jag vill jobba, igår fick ha napp, jipii jag skall få jobba 13.30-21.30, och nu för en liten stund sedan ringde dom igen, du e du sugen på att jobba både kväll och natt? Mjaa, jag tror faktiskt inte att jag skulle orka koncentrera mig så länge.. svaret jag gav va hör av er om det krisar.

Igår gjorde jag inte ett skit på dagen, av bokade pump passet eftersom jag inte hade lust att få en träningsverk som heter duga när den från förra veckan precis har släppt. Åkte in och mötte upp Lena som steg av båten, satt och avnjöt ngr öl i solen i väntan på att jag skulle gå på österbottniska föreningens styrelsemöte.

 
'
Lena och Mirco med deras arbetsplats i bakrunden, lyxen att jobba på båt, nu e d lediga i 1 v.


Hungrig, dags för frulle!

när jag får lön

så skall jag gå och kolla upp mina fötter, endera har jag klena fötter eller så är det skorna det är fel på.
Eller så är det ju så att det är farligt att va ut och jogga?


Långhelg

Långhelgen började med att Micke förvarnade om att han har MASSOR att göra på jobbet och ngn klämdag för honom skulle det inte bli, ja-a.. tråkigt. Rastlös var jag, orkade absolut inte va ledig, ringde till och med till jobbet och sa att jag kan jobba extra ifall det krävdes.
Fick tillslut tag på Elin och Filip, dom ställe upp när finnpajsaren är rastlös.. åkte till råsunda och därifrån åkte vi till Gröna stugan där vi satt och fikade och pratade strunt i ngr timmar.

Efter det åkte jag hemmåt, träffade på kvällen upp Tessan, fredrik, Tom och Hanna.. grillade, drack vin och mådde allmänt bra.

Fredag var igen en rastlös dag, hade inte mycket för mig på dagen, Tom och Hanna kom över på kvällen och vi åt tacos och drack vin tills dom somnade på soffan och jag och micke gick och la oss.

Lördagen däremot, var det familjedag.. Mickes pappa skulle visa upp Sthlm för sin syster.. så då mötte vi upp alla vid centralen och traskade på i stan och stekte oss i solen, åt och drack gott.





Så nu kan vi gamla stan änn en gång. Efter vandringen åkte vi hem till Stuvsta för grillning. Hade mycket trevligt, satt utomhus med hela familjen Comstedt och spela spel och drack vin.

På söndag, ringde dom äntligen från jobbet.. 13.30-21.30, ja det passar, lycklig över att få jobba hoppade jag i bilen och åkte till jobbet.

Idag har jag träffat upp Mia som jag sommarjobbade med första sommaren i Sthlm, på den gamla goda tiden när vi bodde i Sköndal, har knappt vart i sköndal sedan sommaren 2005, så vi har suttit och tagit igen tiden, pratat gamla minnen och fikat i solen. Mysigt..







Nu e jag hemma, solen steker, och planen är att jag borde plugga... motivation? Njäää


Guuuud vad tråkigt det är med hockey!!!

Jag har varit duktig idag, skänkt kläder till bättre behövande, städat hela lägenheten, kokat gudomligt god mat som jag i och för sig fick äta ensam pga att sambon aldrig kom hem...


det blev en natt på soffan igen...

Hade en rolig kväll igår ute i hammarbyhöjden, grillade en otroligt god lax marinerad med chili, vitlök, lime, salt och honung och till det blev det nypäärona, örtsås och rosé.

Match i ticket to ride europe, slog en andra plats.

Hemresan blev lång, är stolt över mig själv att jag verkligen åkte kommunalt istället för att ta taxi.
Hammarbyhöjden tunnelbana till slussen, byte vid slussen till röda linjen mot fruängen steg av vi liljeholmen satt 20 min och väntade på bussen som tog mig hem sedan... Cykelväg är det njaaa 15-20 min typ. Ja just därförman vill bo i anslutning till tunnelbana...

Nu skall alla kläder som blev bortsorterad få göra sitt i afrika... så mot klädinsamling!

skrubbstädning

Titta vad fint det blev, jag kan bara jag vill :)


Nu skall jag dricka lite kaffe och sedan åka iväg på lägenhetsvisning nr 2.
Efter det nalkas det grillning tillsammans med min käre svägerska och hennes sambo.
P.s Jag har inte sett röken av hantverkaren idag, är han rädd för mig?

Tjolavippen, på återseende!

Lyckligaste kvinnan i stan

Jag blev GODKÄND i båda hästa tentorna, fan va bra det känns nu vill jag bara sitta på en uteservering i solen och dricka rosé, följer ngn med?

fy vilket morgonhumör jag har, fy

hantverkarna fick sig en känga imorse, först hade jag hört på mickes snoozande från i 45 min. Sedan en halv timme efter att Micke hade åkt till jobbet ringer det på dörren... halvnaken ligger man i sängen och börjar höra att de skrammar å på för att försöka ta nyckeln ur tuben... jävla karar, stiger upp och ropar - JAG KOOOOOOMMER, in till toan efter morgonrocken, öppnar dörren och grymtar och stänger in mig i sovrummet igen. Glada pigga hantverkare som tycker att det är okej att de kommer direkt efter morgonkaffet!

Nu efter att jag har vaknat kan jag väl erkänna att jag e rätt på hugget på morgonen, när jag väl har vaknat till e jag ju glad så nu vill jag bara ringa och säga förlåt men jag har ngt fruktansvärt dåligt morgonhumör.. välkommen tillbaka imorgon.


Brr, brr

Sitter vid köksbordet och försöker plugga och va duktig... fryser som en lite gris, är det faktiskt Maj? Såg på vädret precis att vasa skulle drabbas av ryssvärman i helgen 21 grader, stockholm 12... det kallas orättvist!!!
Men grattis på er, ta och sola lite för mig också.

Ngn som e sugen på att skriva lite om bukkompartment?

mulet, blött och kallt

drar iväg på gymmet och sedan fika med godingarna Johan och Danne!

Bergsklättring

En vanlig promenix blev ett "äventyr", startade 15.00 från Nylunds fina lägenhet och vi siktade in oss på brunnsviken runt.
Häckläpning mellan alla joggare och hundar, fascinerade över alla plantor och växter som ingen har vandaliserat. Såg en lapp om en försvunnen kvinna. Följde en stig, det tog stop, blev tvugna att bergsklättra.










Vi klarade det och hoppade ett glädje hopp.

Fortsatte att gå, töstiga som få hittade vi en söt lite kaffestuga där vi njöt av äppelmust. Och så fortsatte promenixen förbi fiskare, Vickans slott och 3 h senare började vi äntligen se husen vid Norrtull eller heter roslagstull?


Åkte till Mickes jobb där han va och fixade med racerbilen, hungriga och svettiga gjorde  vi som dom lanttisarna som vi innerst i hjärtat e, gick i träningskläder på restaurang. Och i ärlighetens namn tror jag faktiskt inte att ngn förutom vi två brydde sig.

dagen efter oscarsgalan

Det var en grymt rolig kväll igår, mötte upp Anna kl 13 inne istan och vi gick på peruk jakt, åkte hem till henne sedan och fixade iordning oss och sedan vid 15 tiden började kollegorna droppa in.
Skålade i skumppa och rosé, aningen berusade tog vi taxi till fest lokalen. Otroligt vacker ställe med utsikt över slussen, vattnet.
Skålade, käkade god mat, dansade tills fötterna värkte och skorna sparkades av. Tyvärr vad folket väldigt trötta och en efter en droppade av, och till min besvikelse blev det ingen efterfest. Vilket man idag kan tacka för att det inte blev av.
Taxi hem och somnade som en stock. vaknat, har fortfarande ont i fötterna. Nej idag blir det inte alkoholhaltiga drycker, idag blir det cola och chips!

Tobias fixar till annas horhår
Här skall Annas horhår fixas till


Laddade och redo!


Förfriskad neurokirurg och undersköterska.


Bevis på att alla var nyktra!



Jag tror att det är dags att åka hem...


Oscarsgala med peruk

Imorgon är det dags för klinikfest med oscarsgalan och peruk som tema. Jag har ingenting alls att sätta på mig, har totalt klädbrist. Gjorde ett försök med Lena att åka via liljeholmen och skärholmen på jakt efter en partyblåsa utan resultat.  Så vi hoppas imorgon att Anna bär med sig bättre klädlycka.

Annars har det varit en tröttsam och intensiv vecka, skola, jobb och föreläsningar + 1 spontanfylla med jobbarkompisarna, afterwork som slutade med att vi satt på grappa och inmundande vin från 15-23.


Veckans upplevelser:
- Ätit världens godaste pizza; valnötter, tomat och getost. (intresse klubben antecknar så pennan glöder).
- Tyckt synd om killen i 20 års åldern som jobbade på Grappa och fick ett Ep anfall
- Insett att det inte finns kläder som passar min kropp

Jahapp, dags att genomsöka garderopen 1 gång till i hopp om att hitta ngn trasa att ha på mig imorgon.


P.s jag e sjuk, jag har anmält mig till 2 tävlingar där jag skall springa 5km.


svettig och skön i kroppen

kom precis hem från en joggingrunda i skogen, har slagit nytt rekord, kanske har jag fått lite bättre kondis.. första gånger 4km i stöpen... hahaha fnuttigt i alla andras ögon men i mina har jag precis vunnit en guldmedalj :)

RSS 2.0